juli

VriendenLoterij vervult hartenwens van Shirley uit Rotterdam

Een grote verrassing voor Shirley Man uit Rotterdam van de VriendenLoterij. De Hartstichting deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een VIP-arrangement voor de musical De Lion King.

Edith van Paassen (communicatieadviseur bij de Hartstichting): “Shirley (22 jaar) kreeg op 16-jarige leeftijd te horen dat zij een ernstige hartspierziekte heeft. Een paar jaar later werd haar verteld dat zij waarschijnlijk haar 25ste verjaardag niet haalt, als zij niet op tijd een donorhart krijgt. Inmiddels staat Shirley ruim 2,5 jaar op de wachtlijst voor een donorhart.”

“Ondanks haar beperkingen zet Shirley zich waar zij kan in voor een Actief Donor Registratiesysteem Zij trad meermalen op als woordvoerder en ambassadeur voor de Hartstichting richting politiek en in de media. Shirley is groot fan van de Lion King. Dankzij het VriendenFonds kunnen we haar nu met dit fantastische arrangement verrassen!”

Shirley: “Ik vind het super dat ik samen met mijn familie en vrienden naar deze musical mag. Mijn levensmotto is ‘Hakuna Matata’ en komt uit de film The Lion King. Zolang ik er ben, wil ik het leven vieren.”

VriendenFonds vervult hartenwensen

Twee keer per jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij of andere organisaties met een ANBI of SBBI-status een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten.

Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren.