11
april
2019
|
08:02
Europe/Amsterdam

Van Bloemendaal naar Hoek van Holland voor hartonderzoek

Inschrijving langste wandeltocht over het strand van start

Tot wel 60 kilometer (hard)lopen over elf stranden tussen Bloemendaal en Hoek van Holland. Deelnemers van de 11strandentocht willen op deze manier geld inzamelen voor onderzoek naar hart-en vaatziekten. Onder hen ook voormalig olympisch schaatskampioen Barbara de Loor. De Hartstichting roept iedereen op, van recreatieve wandelaar tot doorgewinterde hardloper, alleen of in teamverband, zich aan te sluiten op 5 oktober. De inschrijving voor de 3e editie van deze langste eendaagse wandel-en hardlooptocht over het strand is nu geopend.

Deelnemers kunnen kiezen voor een 60-, 40-, 20- of 11-kilometervariant en kunnen wandelen of hardlopen langs de stempelposten tussen Bloemendaal, Noordwijk, Scheveningen en Kijkduin naar Hoek van Holland. De motivatie voor deelname is vaak persoonlijk. Sommigen lopen omdat zij zelf of in hun nabije omgeving zijn geconfronteerd met hart-en vaatziekten. Anderen juist om het hart gezond te houden. “Mijn hart heeft mij de liefde voor sport gegeven en mij naar de top gebracht om wereldkampioen te worden," vertelt Barbara de Loor. Zij liep vorig jaar 20 kilometer tijdens de 11strandentocht. “Het was prachtig weer, een goede organisatie, een hoge opkomst en een gezellige sfeer. Ik hoop dit jaar nog meer enthousiaste mensen aan mijn team te kunnen toevoegen om mee te doen met de 11strandentocht. Niet alleen voor ons plezier, maar natuurlijk ook om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel.”

Geld ophalen voor onderzoek
De opbrengst gaat volledig naar onderzoek voor hart- en vaatziekten. Met de verwachting dat het aantal hartpatiënten de komende tien jaar met ruim 500.000 zal toenemen naar circa 1.9 miljoen in 2030, is dit onderzoek harder nodig dat ooit. Vorig jaar liepen zo’n 1.111 deelnemers onder prachtige weersomstandigheden bijna 97.000 euro bij elkaar. Anders dan de voorgaande jaren is er deze editie voor elke afstand slechts één startlocatie mogelijk. De 60 kilometer begint in Bloemendaal, de 40 km in Noordwijk, de 20 km in Scheveningen en de 11 km in Kijkduin. Alle afstanden finishen vervolgens in Hoek Van Holland, waar de deelnemers feestelijk worden onthaald. De 11strandentocht is een evenement van de Hartstichting.


Ga voor meer informatie over het event en ticketverkoop naar www.11strandentocht.nl