21
maart
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Ruim 3,5 ton van De Lotto naar de Hartstichting

Samenvatting

Op zondag 20 maart, in het allerlaatste schaatsweekend van het seizoen, overhandigde Sven Kramer van Team LottoNL-Jumbo in De Uithof namens De Lotto een cheque ter waarde van 368,171 euro aan Wouter Duinisveld, triatleet met een donorhart en ambassadeur van de Hartstichting. De stichting is één van de 18 goede doelen die jaarlijks van De Lotto, waarvan Lotto onderdeel is, een bijdrage ontvangt.

De Haagse Uithof stond gisteren geheel in het teken van schaatsen èn de strijd tegen hart- en vaatziekten. Lotto-abonnees en de achterban van de Hartstichting schaatsten met elkaar om – naast de afdracht van De Lotto –geld op te halen voor onderzoek naar het voorkomen van een hartstilstand. Ook in Enschede en Thialf Heerenveen werd vandaag geschaatst voor het goede doel.

v.l.n.r.: Sven Kramer (Team LottoNL-Jumbo, Wouter Duinisveld (ambassadeur Hartstichting), David Verschoor (Hartstichting), Arno de Jong (marketing directeur De Lotto). Foto: Tycho’s Eye.

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting: “Een fantastische bijdrage, waar wij heel blij mee zijn. Dankzij deze donatie, én de inspanningen van alle schaatsers vandaag, kunnen wij nieuw onderzoek financieren naar vroegtijdige signalen van een hartstilstand. Het zorgt ervoor dat we hart- en vaatziekten eerder kunnen herkennen, voordat ze toeslaan. Tegelijkertijd is bewegen leuk en uiteraard goed voor het hart. Wij kijken uit naar een vervolg van onze sportieve samenwerking met De Lotto.”

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting: Dankzij deze donatie van De Lotto, én de inspanningen van alle schaatsers vandaag, kunnen wij nieuw onderzoek financieren naar vroegtijdige signalen van een hartstilstand.

Arno de Jong, marketing directeur De Lotto: ‘Lotto is er voor de sport, maar ook voor de 18 goede doelen, die jaarlijks van De Lotto een bijdrage ontvangen. Vandaag kwam alles bij elkaar: meer dan 50 jaar verbinding tussen De Lotto en de Hartstichting èn de sport. In samenwerking met team LottoNL-Jumbo konden we er vandaag een schaatsfeest van maken met een prachtig goed doel!’.

Partners

De Hartstichting en De Lotto, waarvan Lotto onderdeel is, werken al meer dan 50 jaar samen. Hartstichting is een van de 18 goede doelen van De Lotto en ontvangt jaarlijks een bijdrage uit de afdracht. Het bedrag van 368,171 is de afdracht van De Lotto aan de Hartstichting over 2015.

Speel mee en steun de Hartstichting

Over Lotto

De Lotto, waarvan Lotto onderdeel is, is ruim 50 jaar geleden opgericht door sporters om middels het organiseren van kansspelen geld te genereren voor de Nederlandse sport. Na aftrek van prijzengeld en kosten draagt De Lotto 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. In totaal is dat meer dan 2,1 miljard euro. Zo’n driekwart gaat naar sportkoepel NOC*NSF, waarvan de 76 aangesloten sportbonden een bijdrage ontvangen.

Sinds de oprichting heeft De Lotto al bijna 1.5 miljard euro afgedragen aan NOC*NSF. Het overige deel wordt aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn, zoals het Prins Bernard Cultuurfonds, de Hartstichting en het Oranje Fonds afgedragen. Met de kansspelen van De Lotto kun je veel geld winnen èn wint de sport altijd. Lotto. Dat is WinWin! www.lotto.nl