03
oktober
2019
|
13:58
Europe/Amsterdam

Ruim 3.000 deelnemers 11strandentocht van Bloemendaal naar Hoek van Holland, 100.000 euro voor onderzoek

Ruim driemaal zoveel deelnemers als in voorgaande jaren, 3075 mensen, doen dit jaar mee aan de 11strandentocht van de Hartstichting, op zaterdag 5 oktober. Ook Olympisch schaatskampioen Barbara de Loor is er weer bij. De tocht is een wandel- en hardloopevenement tussen Bloemendaal en Hoek van Holland, op het grensvlak van land en zee. Doel is om geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. De deelnemers zamelen dit jaar ruim 100.000 euro in.

Deelnemer Barbara de Loor
Net als vorig jaar loopt voormalig Olympisch schaatskampioen Barbara de Loor ook dit jaar weer met een team mee met de 11strandentocht. ‘Mijn hart heeft mij de liefde voor sport gegeven en mij naar de top gebracht om wereldkampioen te worden’, zegt ze. ‘Daarom vind ik het zo mooi om mee te doen met dit evenement.’

De 20 kilometer die de ambassadeur van de Hartstichting vorig jaar liep, is haar goed bevallen. ‘Het was prachtig weer, een goede organisatie, een hoge opkomst en een gezellige sfeer. Dit jaar lopen we met 10 man in Team De Loor. Niet alleen voor ons plezier, maar natuurlijk ook om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel.’

Afstanden, startlocaties en stempelposten
Deelnemers kunnen hun eigen afstand kiezen: 11, 20, 40 of 60 kilometer. De 60 km start in Bloemendaal, de 40 km in Noordwijk, de 20 km in Scheveningen en de 11 km in Kijkduin. Op 11 locaties zijn stempelposten ingericht bij strandpaviljoens: in Bloemendaal, Zandvoort, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Scheveningen, Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, ’s Gravenzande en Hoek van Holland. Alle afstanden finishen in Hoek van Holland.

De uitreiking van de cheque en de bekendmaking van het eindbedrag voor de Hartstichting is om 19.00 uur in Beachclub Royal in Hoek van Holland.

Voorgaande edities
De 11strandentocht is al twee keer eerder gelopen. In 2017 waren er 1111 deelnemers, het toenmalige maximum, en liepen de deelnemers in stormachtig weer langs de kustlijn. In 2018 was het prachtig strandweer, er deden toen opnieuw 1111 lopers mee.

 

Voor meer informatie, zie 11strandentocht.nl