september

Open brief van European Heart Network (EHN) en Europese cardiologen aan EU

Ter gelegenheid van Wereld Hart Dag op 29 september pleiten Het European Heart Network (EHN) en de European Society of Cardiology (ESC) in een brief aan de EU voor een actieplan om hart- en vaatziekten te verslaan. Hart- en vaatziekten zijn nog steeds de grootste doodsoorzaak in de EU.

De brief is gericht aan mevrouw Stella Kyriakides, de beoogd Europees Commissaris voor Gezondheid. In de brief geven het EHN en de ESC aan dat ze hard werken aan een conceptplan dat eind dit jaar afgerond zal zijn. Beide organisaties willen graag meedenken over de uitvoering.

De brief is getekend door professor Barbara Casadei, voorzitter van de ESC, en Floris Italianer, voorzitter van het EHN en directeur van de Hartstichting.

Lees de brief hier