08
oktober
2018
|
12:00
Europe/Amsterdam

Anthura in jubileumjaar in actie voor de Hartstichting

Organisatie zamelt geld in voor AED's in de buurt

De Hartstichting heeft een prachtig jubileumgeschenk van Anthura ontvangen. Dankzij een actie haalde de organisatie een geldbedrag van 27.893 euro voor AED's in de buurt op. Deze week overhandigde Laetitia de Goeij van Anthura een cheque aan Marieke Dekker, relatiemanager bij de Hartstichting.

Dit jaar viert Anthuraspecialist in orchideeën en anthurium, haar 80-jarig jubileum. Op 7 september jl. waren relaties, collega’s, familie, vrienden en buren uitgenodigd voor het jubileumfeest. Samen met deze genodigden werd er een prachtig bedrag van 27.893 euro voor de Hartstichting opgehaald. Met deze donatie draagt Anthura bij aan een belangrijk doel: ervoor zorgen dat meer mensen een hartstilstand overleven. 

Marieke Dekker van de Hartstichting is 'heel blij' met deze donatie van Anthura. Dekker: "Om meer levens te redden bouwt de Hartstichting met partners aan een landelijk dekkend netwerk van burgerhulpverleners en AED's. We willen ervoor zorgen dat slachtoffers van een hartstilstand buiten het ziekenhuis binnen 6 minuten hulp krijgen. Anthura en de anthuriumkwekers van Stichting Promotie Anthurium hebben de hele maand september actie gevoerd. Daar zijn wij ongelooflijk blij mee.”

Actie: 'Doe mee, in iedere buurt een AED!’
De Nederlandse anthuriumkwekers zetten zich al enkele jaren in voor de Hartstichting. September is de actiemaand waarin er extra aandacht aan oplossingen voor hart- of vaatziekten wordt geschonken. In deze maand zijn er verschillende acties waar de kwekers aan meedoen om zoveel mogelijk geld op te halen, waaronder de actie 'Doe mee, in iedere buurt een AED!'. Consumenten die in de winkel een hartvormige anthurium-plant kochten, droegen met hun aankoop direct bij aan de doelbesteding. Ook het Anthura Jubileumfeest viel in de maand september. 

Voor meer informatie:
 https://www.hartstichting.nl/help-mee