september

Loes Haverkort nieuwe ambassadeur van de Hartstichting

Loes

De Hartstichting is trots om actrice Loes Haverkort als nieuwe ambassadeur te verwelkomen. Zij gaat zich inzetten voor meerdere programma’s van de Hartstichting om ervoor te zorgen dat iedereen ‘het maximale uit het leven, uit het hart, kan halen’. Door haar persoonlijke ervaring op jonge leeftijd weet zij dat dit niet vanzelfsprekend is.

Loes Haverkort verloor in 2001 op 20-jarige leeftijd haar vader (49) aan de gevolgen van een hartaanval. Zijn overlijden kwam onverwacht. “Doordat ik al zo vroeg in het leven met de dood geconfronteerd ben, leef ik erg bewust. Ik sport graag en eet gezond om mijn hart zo sterk mogelijk te houden. Erfelijke hart- en vaataandoeningen worden vaak pas ontdekt als er in een familie meerdere mensen op relatief jonge leeftijd een hart- of vaatziekte krijgen of hieraan overlijden. De Hartstichting financiert onderzoek naar het eerder opsporen van erfelijke hartspierziekten en hartritmestoornissen. Door mijn ervaring weet ik hoe belangrijk dit is.”

Carrière
Loes Haverkort speelde onder meer in series als Vechtershart, Celblok H en De Jacht waar ze in 2015 een Gouden Kalf nominatie voor ontving. Ze was te zien in speelfilms als Voor Elkaar Gemaakt, Dik Trom en Rendez-Vous. Ook was Loes de eerste actrice die de rol van Charlotte in de succesvolle musical Soldaat van Oranje speelde. In 2018 nam Loes deel aan het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’.

Hartstichting ambassadeurs
Loes Haverkort sluit zich aan bij het team van Hartstichting ambassadeurs, die zich belangeloos inzetten voor oplossingen in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Ze vragen aandacht voor verschillende thema’s, waaronder reanimatie, hart- en vaataandoeningen bij vrouwen en de rookvrije generatie. Ieder op zijn/haar eigen manier en met een persoonlijke motivatie. Kijk voor meer informatie op www.hartstichting.nl/ambassadeurs.