12
oktober
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Landelijke informatiedagen voor patiënten en naasten in het najaar

Samenvatting

De Hart&Vaatgroep organiseert in het najaar 4 informatiedagen voor patiënten, naasten en andere geïnteresseerden. Op deze dagen geven artsen en specialisten een presentatie over de laatste ontwikkelingen en is er volop gelegenheid voor patiënten om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Op het programma staan 4 informatiedagen rond de thema's: erfelijke hartaandoeningen, trombose, hartklepaandoeningen en vaatziekten.

Erfelijke Hartaandoeningen

Op 29 oktober vindt de landelijke dag Erfelijke Hartaandoeningen plaats in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Er zijn presentaties over diverse erfelijke hartaandoeningen en sessies over het omgaan met een erfelijke hartaandoening en waarom wel of geen erfelijkheidsonderzoek.

Vorig jaar verzorgde dr. Joyce de Vos-Houben een workshop. “Tijdens de lezing over de consequenties van erfelijkheidsonderzoek zag ik bij het publiek duidelijk het kwartje vallen. Een deelnemer vertelde me na afloop dat ze nu pas begreep wat het verschil is tussen aanleg voor een ziekte en het hebben van de ziekte. Dat is toch fantastisch!

Mensen begrijpen beter wat hun ziekte inhoudt. Dat is precies wat we met zo’n dag hopen te bereiken! Joyce de Vos-Houben.

Meer informatie (volgeboekt) 

Hartkleppenbijeenkomst

Op 12 november is er een Hartkleppenbijeenkomst in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Op deze dag is er veel aandacht voor operaties en de keuzes waarmee patiënten te maken krijgen. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de kleppen van de toekomst en is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen over de periode in het ziekenhuis en thuis.

Meer informatie en aanmelden

Vaatdag

Op 19 november is de landelijke Vaatdag in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Op het programma staan de nieuwste behandelingen en medicijnen voor vaataandoeningen en aanpassingen in voeding en leefstijl.

Meer informatie en aanmelden

Hartritmestoornissen

Op 26 november is de landelijke dag Hartritmestoornissen in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Het thema is: Een hartritmestoornis raakt meer dan je hart alleen.

Meer informatie en aanmelden