september

Kitesurfmarathon ‘Hoek tot Helder’ zamelt 46.419 euro in voor de Hartstichting

Afgelopen week namen zestig goed getrainde kitesurfers deel aan de allereerste kitesurfmarathon ‘Hoek tot Helder’ voor de Hartstichting. Met deze 130 km lange marathon, van Hoek van Holland tot Den Helder, zamelden zij maar liefst 46.419 euro in. Dit geldbedrag komt ten goede aan onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten.

De kitesurfmarathon besloeg in totaal 130 km aan ‘gure en klotsende Noordzee’. ‘Een 10 uur durende tocht op zee langs Nederlands meest iconische stranden: Kijkduin, Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort, Bergen aan Zee, Egmond en als eindstop Den Helder’ aldus Stichting Kite for Charity.

Eerste kitesurfmarathon groot succes

Martijn van Dijk, initiatiefnemer van de Stichting Kite for Charity, blikt met positieve gevoelens terug: “Deze eerste kitesurfmarathon was een groot succes! Niet alleen vanwege het hoge bedrag dat is ingezameld, maar ook door de gunstige weersomstandigheden, de enorme opkomst van het publiek en natuurlijk de sportieve deelnemers zelf. Het is een flinke tocht die afgelegd moest worden. Met trots kunnen we zeggen dat 58 van de 60 deelnemers de finish hebben gehaald.”

Martijn van Dijk, initiatiefnemer: Het was een perfecte dag, we gaan volgend jaar zeker opnieuw een kitesurfmarathon organiseren.

Dromen waar maken

Kitesurfer Karim Chioua was een van deelnemers. Hij is zelf een hartpatiënt en deed mee om andere mensen te inspireren. “In 2007 ben ik geopereerd aan mijn hart, maar dat heeft mij er niet van weerhouden om mijn grote hobby kitesurfen voort te zetten. In tegenstelling tot vele andere (ex)patiënten ben ik bevoorrecht met een goede conditie. Met mijn deelname aan Hoek tot Helder zet ik mij in voor de mensen die nu zijn waar ik ooit zelf was. Ik wil hen inspireren en kracht geven om weer de oude te worden en hun dromen waar te maken.”

Lees het verhaal van Karim

Beeld: Inez Vree

Doel: eerder herkennen hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten slaan in veel gevallen onverwachts toe. Ongeveer de helft van de mensen die plotseling een hartinfarct of hartstilstand krijgt, had vooraf geen duidelijke klachten. De gevolgen kunnen dodelijk zijn of het leven van slachtoffer en dierbaren drastisch veranderen door blijvende schade aan hart of hersenen.

De Hartstichting wil ervoor zorgen dat hart- en vaatziekten eerder opgespoord worden, zodat artsen tijdig kunnen ingrijpen. Daarvoor financieren wij onderzoek.

Lees meer over ons onderzoek en de oplossingen die wij nastreven

Meer informatie Kitesurfmarathon

Meer weten over Kite for Charity of volgend jaar zelf meedoen?

Beeld: Cees van der Weele