31
december
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Kinderen willen in 2016 gezonder eten en meer bewegen

Samenvatting

Meer dan de helft van de basisschoolkinderen heeft goede voornemens voor 2016. Dat blijkt uit onderzoek van Totally Fit Kidz. Totally Fit Kidz is een programma dat kinderen op de basisschool op een speelse manier helpt met een gezonde leefstijl.

Totally Fit Kidz is  vanaf zaterdag 2 januari weer op tv. Het is een programma van RTL Telekids in samenwerking met de Hartstichting en het Nationaal Schoolontbijt.

Goede voornemens kinderen

Meer dan de helft van de basisschoolkinderen heeft goede voornemens voor 2016, zo onderzochten de programmamakers. De top 5 luidt:

1. Geld sparen
2. Gezonder eten
3. Beter huiswerk maken
4. Meer bewegen
5. Beter luisteren/liever zijn

Reden genoeg voor Totally Fit Kidz om deze voornemens met betrekking tot gezonder eten en meer bewegen te omarmen. Vanaf de tweede dag in het nieuwe jaar, zaterdag 2 januari 2016, gaan presentatrice Ingrid Jansen en tv-kok Mathijs Vrieze kinderen en hun ouders helpen om deze gezonde voornemens ook uit te voeren.

Pimp My Lunch Box

Het seizoen telt 25 afleveringen vol tips en voorbeelden voor een gezondere leefstijl. Zo gaan Mathijs en Ingrid samen met kinderen gezonde traktaties maken. Ze  bezoeken topsporters om te kijken hoe je op een leuke manier meer kan bewegen. Kinderen laten hun ultieme gezonde schoolpleintip zien, om de kijkers te inspireren om ook vaker naar buiten te gaan. Daarnaast is geen basisschool in Nederland meer veilig voor de Pimp My Lunch Box overval, waarin ongezonde of saaie lunchtrommels een gezonde metamorfose krijgen.

Kinderen bepalen inhoud lunchtrommel

Volgens 65% van de ouders beslist hun kind over de inhoud van de lunchtrommel. Kinderen zeggen zelf veel meer invloed te hebben, want volgens 85% van de kinderen beslissen zij wat er mee naar school gaat. Driekwart van de kinderen luncht minimaal drie keer per week op school. De standaardlunch van Nederlandse kinderen bestaat uit hartige boterhammen (87%) en vaak ook een zoete (55%) variant. Daar wordt een stukje fruit bij gegeten (54%) en vruchtensap (30%) of water (26%) bij gedronken.

Totally Fit Kidz op tv

Totally Fit Kidz is iedere zaterdag en zondag te zien om 15.30 uur bij RTL Telekids, op het kanaal van RTL 8. De Telekids programma's zijn gericht op kinderen tussen 3 en 9 jaar en zijn Nederlands gesproken, educatief en geweldloos.