20
maart
2018
|
16:06
Europe/Amsterdam

Kaarten kitesurfwedstrijd Hoek tot Helder binnen 2 uur uitverkocht

Kitesurfen over 130 kilometer ruwe Noordzee

De kaarten van de kitesurfwedstrijd Hoek tot Helder waren binnen enkele uren uitverkocht. Maar liefst 225 kitesurfers maken zich op voor de tocht der tochten die tussen 18 augustus en 21 oktober plaats zal vinden op de Noordzee. Kitesurfers uit heel Europa gaan de strijd met elkaar aan tegen hart- en vaatziekten. Zij gaan 130 km kitesurfen van Hoek van Holland naar Den Helder en dat allemaal voor het goede doel: de Hartstichting. Recruitmentspecialist YoungCapital is dit jaar hoofdsponsor van deze 'tocht der tochten'.

De tickets waren binnen no time verkocht, en dat terwijl het aantal plaatsen ten opzichte van vorig jaar is verdubbeld. De belangstelling is overweldigend, zelfs meer dan 50 kitesurfers moesten teleurgesteld worden toen bleek dat alle kaarten verkocht waren.

“Afhankelijk van de wind zal deze titanenstrijd plaatsvinden in een weekend tussen 18 augustus en 21 oktober”, legt organisator Martijn van Dijk uit. “Tijdens de tocht, langs de gehele Nederlandse kust, zullen we de stranden van Scheveningen, Noordwijk, IJmuiden, Camperduin en tenslotte Den Helder aandoen. Een unieke ervaring voor kiters, want nergens ter wereld bestaat er zo'n lange kitesurftocht die op één dag plaatsvindt!” Los van de kite-vibe draagt ook het goede doel bij aan het sympathieke karakter van de wedstrijd. “Vorig jaar is er door de deelnemers bijna 100.000 euro opgehaald voor de Hartstichting. Het doel voor dit jaar is 200.000 euro. Het zou natuurlijk waanzinnig zijn als we dat met z’n allen bij elkaar kunnen kiten!”

Het evenement belooft dit jaar groter te worden dan ooit tevoren. De handen zijn met YoungCapital ineengeslagen om de deelnemers een nog mooiere ervaring te bieden dan voorgaande jaren. Hugo de Koning, DGA van YoungCapital en fervent kiter: “Wij omarmen de kitesport en kunnen niet wachten om samen met alle enthousiaste kiters in zee te gaan. Het avontuurlijke van deze sport past bij ons. Het is een activiteit voor en door jongeren, die zijn hoogtepunt bereikt wanneer de wind daarom vraagt. Een gevecht met de elementen waarbij je ultieme vrijheid ervaart.” Ook Mobiel.nl, DHG, Dockbite en Slingshot wagen de sprong als sponsor van het evenement en het goede doel.

Over Hoek tot Helder
Hoek tot Helder wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Stichting Kite 4 Charity. Met het evenement wil de stichting bijdragen aan onderzoek van de Hartstichting. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen uit het leven kan halen wat erin zit. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk werkt zij aan een hartgezonde samenleving. Dat doet zij samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en businesspartners. De ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, op te sporen én zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financiert zij wetenschappelijk onderzoek, geeft ze voorlichting en werkt zij aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening. 'Het hart is de motor van het leven.'.

Kijk voor meer informatie op www.hoektothelder.nl

Bekijk hier de teaser van Hoek tot Helder 2018