december

Hartstichting vervult hartenwens burgerhulpverlener Eric van Die

Burgerhulpverlener, hartpatiënt en ambassadeur van de Hartstichting Eric van Die werd vandaag op het kantoor van de Hartstichting verrast met een elektrische fiets. Omdat hij ondanks een druk gezinsleven altijd voor de Hartstichting klaar staat én omdat hij door hartproblemen niet meer zo lang op een gewone fiets kan fietsen. Deze verrassing is mogelijk gemaakt door het Vriendenfonds van de Vriendenloterij.

Eric van Die uit Naaldwijk kreeg vier jaar geleden plotseling in zeer korte tijd in totaal vijf keer een hartstilstand. Dankzij snel handelen van zijn vrouw en zijn huisarts heeft hij dit overleefd.

Eric van Die: “Door de hartproblemen die ik heb gehad kan ik niet meer zo lang achter elkaar fietsen. De elektrische fiets die ik nu gekregen heb komt dus erg goed van pas. ”

Eric van Die ontvangt de cheque van de VriendenLoterij voor de fiets uit handen van David Verschoor van de Hartstichting.

Zelf burgerhulpverlener

Door het doortastend optreden van mensen in zijn omgeving, besloot Eric zelf ook iets voor anderen te willen doen. Nadat hij had leren reanimeren heeft hij zich aangemeld als burgerhulpverlener bij een oproepsysteem zodat hij bij een hartstilstand in zijn buurt opgeroepen kan worden om een AED te halen of om direct naar het slachtoffer te gaan.

Eric van Die: “Anderen hebben mij gered. Fijn dat ik nu zelf als burgerhulpverlener een leven kan redden.”

Ambassadeur

Eric is ambassadeur van de Hartstichting op het terrein van reanimatie en burgerhulpverlening.

Lees het verhaal van Eric of lees meer over burgerhulpverlening