24
juli
2018
|
10:09
Europe/Amsterdam

Hartstichting organiseert 'Fietsende Vrienden' tijdens de Vliegende Vrienden van Amstel Live!

Op zaterdag 15 september 2018 organiseert de Hartstichting ‘Fietsende Vrienden’. Deze activatie vindt plaats tijdens het nieuwe eenmalige evenement ‘De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!’ dat die dag gelijktijdig op drie locaties wordt gehouden: Amsterdam, Eindhoven en Zwolle. Tijdens Fietsende Vrienden kunnen particulieren en bedrijven op een speciaal podium op het festivalterrein fietsen voor de Hartstichting.

Tijdens De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! wordt op alle drie de locaties een podium geplaatst met dertig spinfietsen. Iedere fiets wordt bemand door één deelnemer, waarbij de uitdaging is om binnen vier uur een afstand van honderd kilometer af te leggen. In elke stad fietst een bekende Nederlander mee. Wie dit zijn wordt in een later stadium bekendgemaakt.

“Fietsen voor het goede doel is niet nieuw, maar het feit dat we dit nu gaan doen op een festival met tienduizenden bezoekers en live optredens maakt Fietsende Vrienden uniek” aldus David Verschoor, Hoofd Marketing, Partnerships & Communicatie bij de Hartstichting. “Bij de Hartstichting zijn wij altijd op zoek naar nieuwe, creatieve vormen om mensen bij ons werk te betrekken. Dit event om fondsen te werven is daar een mooi voorbeeld van.”

Inschrijven
Zowel particulieren als bedrijven kunnen deelnemen aan Fietsende Vrienden. Deelnemers dienen vooraf een bepaald bedrag aan donaties op te halen. Tijdens het event zelf kunnen ook festivalbezoekers doneren. Inschrijven is mogelijk via www.fietsendevrienden.nl

Onderzoek: hartinfarct voorkomen
De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen het maximale uit het leven kan halen. Onze ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen. Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Fietsende Vrienden komt ten goede aan onderzoek naar signaalstofjes in het bloed, om het risico op een hartinfarct beter te kunnen inschatten.

Meer informatie over Fietsende Vrienden: www.fietsendevrienden.nl 

 

Over De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!

Vanwege de jubilea van De Vrienden van Amstel LIVE! (twintig jaar) en The Flying Dutch (vijf jaar) zal op zaterdag 15 september 2018 een eenmalige editie plaatsvinden van De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!. Tijdens het festival, dat gelijktijdig op de drie locaties plaatsvindt, vliegen de beste artiesten en DJ’s van Nederland in ‘Flying Dutch style’ per helikopter naar Amsterdam, Zwolle en Eindhoven. Op deze locaties geven zij in unieke en onverwachte samenstellingen spetterende optredens in de kenmerkende stijl van De Vrienden van Amstel LIVE!

Optredens zijn er van Anouk, Douwe Bob, André Hazes, Typhoon, Chef’Special, Xander de Buisonjé, Jeroen van Koningsbrugge, VanVelzen, BLØF, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Jacqueline Govaert, Rowwen Heze, Nick & Simon, DI-RECT, Ronnie Flex, Kraantje Pappie, Lil’ Kleine, Broederliefde, Diggy Dex, Maan, Coen & Sander, Lucas & Steve en Fedde Le Grand.

De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!

Datum: Zaterdag 15 september 2018

Tijd: 12.00 uur – 23.00 uur

Locaties:
Eindhoven: E3 Strand
Zwolle: Park De Wezenlanden
Amsterdam: Recreatieterrein Spaarnwoude

Meer informatie over De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!: www.vliegendevrienden.nl