juni

Hartstichting onderschrijft waarschuwing over niet-gekeurde AED’s

De Hartstichting onderschrijft de waarschuwing en de oproep van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) van het Ministerie van VWS. Deze gaf vandaag een waarschuwing af over AED’s zonder geldig CE-certificaat. Het gaat om twee types AED’s, van de merken Telefunken en HeartReset, geproduceerd vanaf 18 juli 2016. De IGJ roept op om deze apparaten zo snel mogelijk te vervangen.

Er is een wettelijke verplichting in Nederland dat alle AED’s een CE-keurmerk hebben. De Hartstichting staat voor kwalitatief goede AED’s. De Hartstichting werkt niet met de AED’s die nu door de IGJ worden genoemd.

Van de genoemde merken en productieperiode is wel één AED als aangemeld gevonden in het oproepsysteem HartslagNu. Deze is per direct op non-actief gezet.