juni

Hartstichting mede-afzender van de Youth Food Movement campagne voor verplicht voedselonderwijs op school

Vandaag is de campagne van Youth Food Movement (YFM) gestart waar de Hartstichting mede-afzender van is. YFM is een nationale jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Deze campagne gaat over het belang van voedselonderwijs op school en roept op om hiervoor je stem te laten horen.

De Hartstichting ondersteunt dit initiatief van harte omdat ze vindt dat alle kinderen kennis zouden moeten meekrijgen over gezonde voeding. Thuis maar zeker ook op school. Niet ieder kind krijgt dit immers van huis uit mee (en school is dé plek om kennis op te doen!).

Kennis over gezonde voeding en het maken van gezonde keuzes moet je van jongs af aan aanleren. De school speelt daar een belangrijke rol in.

Steun de campagne

Help mee en steun de campagne:

Hartstichting en hartgezonde jeugd

Lees meer over de activiteiten van de Hartstichting voor een Hartgezonde jeugd