december

Hartstichting en VriendenFonds vervullen hartewens van Wesley

Een grote verrassing voor Wesley Kist (19) uit Wijk aan Zee. De Hartstichting deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij voor een geheel verzorgde VIP-dag bij Ajax. VriendenLoterij-presentatrice Ingrid Jansen verraste Wesley thuis met het mooie nieuws en nam hem mee naar Amsterdam.

Wesley (19): "Mijn toekomst ziet er niet goed uit. Ik zal niet heel lang meer leven. Ik wilde altijd nog een keer op het veld van Ajax staan. Die droom is nu uitgekomen! Ajax betekent heel veel voor mij. Klaas Jan Huntelaar is echt mijn held. Het was heel leuk dat ik hem en het team heb mogen ontmoeten!"

Het verrassingsmoment is hier te zien op het YouTube-kanaal van de VriendenLoterij.

Wesley heeft een levensbedreigende hartaandoening. Sinds drie jaar werken ook zijn longen slecht. Wesley krijgt 24 uur per dag zuurstof en ‘s nachts sondevoeding. Ondanks zijn aandoening is Wesley altijd positief en heeft hij een lach op zijn gezicht. Daarnaast zet hij zich in als vrijwilliger voor de Hartstichting.

Een groot Ajax-fan
Claudia Vollebregt, medewerker bij de Hartstichting: “Wesley is actief op de jongerenredactie van TEAMHartvrienden, een online platform waar jongeren van 12 tot 18 jaar met een hartaandoening ervaringen met elkaar uitwisselen. Daar hebben we veel bewondering voor. Het is geweldig dat wij hem mochten verrassen met een exclusieve rondleiding door de Amsterdam Arena, een ontmoeting met de spelers, een gesigneerde bal én dat hij voor het eerst in zijn leven een wedstrijd bij mocht wonen!"