maart

Hartstichting en het KPN Mooiste Contact Fonds zetten zich in voor jongeren met hartaandoening

De Hartstichting en het KPN Mooiste Contact Fonds starten een samenwerking. Het doel: ervoor zorgen dat jongeren met een hartaandoening eenvoudig in contact komen met leeftijdsgenoten en hun verhaal kunnen doen.

“Met onder meer een online ontmoetingsplek en een app maken we de wereld van jongeren met een hartaandoening groter en verbinden we ze met hun omgeving,” licht Mark Versteegen, manager KPN Mooiste Contact Fonds de samenwerking toe.

Hartaandoening: veel onbegrip

In Nederland leven circa 9000 jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een aangeboren hartaandoening. Dit heeft een enorme impact op hun leven. Een hartaandoening is aan de buitenkant niet te zien en dat zorgt voor veel onbegrip bij leeftijdsgenoten. Daardoor voelen deze jongeren zich snel eenzaam, hebben ze minder zelfvertrouwen en moeite om deel te nemen aan het sociale leven op school.

Bekijk ook de video op YouTube

Online ontmoetingsplek

Het KPN Mooiste Contact Fonds en de Hartstichting slaan hun handen ineen en gaan jongeren met een hartaandoening helpen in contact te komen met leeftijdsgenoten. Het KPN Mooiste Contact Fonds levert in eerste instantie een financiële bijdrage, waarmee bijvoorbeeld een online ontmoetingsplek en app ontwikkeld kunnen worden. De jongeren worden hier actief bij betrokken. Ook krijgen de jongeren van KPN-medewerkers hulp bij het maken van persoonlijke video’s. Zo kunnen ze hun omgeving beter informeren over hun aandoening.

“Hiermee krijgen deze kwetsbare jongeren een stem én een plek om met andere jongeren in contact te komen én te blijven. Want contact leidt tot meer begrip, respect en zelfvertrouwen. En dat is precies wat deze jongeren nodig hebben: ze willen laten zien wie ze zijn. Deze samenwerking levert hierin een substantiële bijdrage, waar we ontzettend blij mee zijn,” aldus Floris Italianer, directeur van de Hartstichting.

Ferri Somogyi (ambassadeur TEAMHartvrienden), Hans Koeleman (KPN Mooiste Contact Fonds), Floris Italianer (de Hartstichting) en Iris Kruijer (hartpatiënt en ambassadeur TEAMHartvrienden) tijdens de aftrap van de samenwerking.

Het KPN Mooiste Contact Fonds

Met het Mooiste Contact Fonds ondersteunt KPN initiatieven van verschillende maatschappelijke partners die gericht zijn op het stimuleren van sociaal contact voor kwetsbare groepen in de samenleving. Het KPN Mooiste Contact Fonds zet techniek, middelen en mensen in om daar wat aan te doen.