Fietsers Gran Fondo New York zamelen € 17.000,- in

Op 17 mei vond de Gran Fondo New York plaats, een fietstocht van 160 kilometer. Ruim 5.000 deelnemers deden mee. Voor het eerst deed er team mee voor de Hartstichting.

Het UNO Hartstichtingsteam zamelde met elkaar € 17.000,- in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Een geweldig bedrag! de Hartstichting dankt alle deelnemers voor hun enthousiaste inzet en mooie prestatie!

Geld voor onderzoek

Het bedrag van € 17.000 is bedoeld voor onderzoek naar het eerder opsporen van hart- en vaatziekten.

In het team fietste ook onderzoeker Bas de Laat mee en hartpatiënt Bas Verbaas. Zij weten elk vanuit hun eigen ervaring dat dit geld goed besteed wordt.

Unieke ervaring

Alle deelnemers waren het erover eens: het was een unieke ervaring.

Een van de deelnemers meldt:

“De reis was perfect verzorgd: het vervoer van de fiets per vliegtuig, de transfers en het hotel. De de trainingsrit door Central Park en dwars door Manhattan was heel bijzonder! Het was voor mij een gouden combinatie: een sportief evenement en de wereldstad New York in een 5-daagse arrangement.”

Deelnemers UNO Hartstichtingsteam

Het UNO Hartstichtingsteam bestond uit 7 deelnemers:

• Alexa Smelik
  • Ans Hooiveld