februari

Eerbetoon Hartstichting aan Shirley Man (24)

Shirley Man zette zich op bijzondere wijze in voor de nieuwe wet op de donorregistratie. Vier jaar lang stond zij op de wachtlijst voor een nieuw hart.

Zij vertelde haar verhaal voor radio, televisie en in kranten en sprak persoonlijk op bijeenkomsten, onder andere in de Tweede Kamer. De rust waarmee ze dat deed, maar ook haar vasthoudendheid, bevlogenheid en overtuigingskracht hebben een onuitwisbare indruk gemaakt.

De Hartstichting is heel blij dat de nieuwe donorwet is aangenomen, voor alle mensen die op een donororgaan wachten, nu en in de toekomst. Het raakt ons diep dat Shirley dit niet meer heeft kunnen meemaken. Zij overleed op 4 februari 2018 op de leeftijd van 24 jaar.

Dat deze diepe wens van haar nu is uitgekomen is een kroon op haar inzet en een grote troost voor haar dierbaren. Wij zullen haar nooit vergeten.

Doorbraak voor patient op wachtlijst donororgaan