augustus

Cardiologen fietsen naar Londen voor de Hartstichting

Van 27 tot en met 29 augustus 2015 fietst een groep van 16 cardiologen naar een internationaal cardiologencongres in Londen. Hiermee halen ze geld op voor onderzoek van de Hartstichting.

Donderdag 27 augustus om 8.00 uur klinkt bij het Holland Hearthouse in Utrecht het startschot voor een sponsorfietstocht van 532 kilometer naar Londen. Dan stappen 16 enthousiaste cardiologen op de fiets om naar het internationale cardiologencongres in Londen te gaan. Met deze 3-daagse fietstocht halen ze geld op voor de Hartstichting.

Geld voor onderzoek naar hartfalen

Het is steeds beter mogelijk om een hartinfarct te voorkomen en te behandelen. Maar veel mensen  die een hartinfarct hebben overleefd, leven verder met een beschadigd hart. Zij lopen de kans op hartfalen, een verminderde pompfunctie van het hart.

Tot op heden is er geen manier om hartfalen te genezen. Er is meer onderzoek nodig naar de behandeling van hartfalen.

Steun de cardiologen