november

BHV’er van het jaar doneert cheque aan Hartstichting

Afgelopen week was de bekendmaking van de ‘Bedrijfshulpverlener van het jaar’. Deze eretitel is dit jaar bestemd voor Richard Ooms. Hij kreeg de wisselbokaal en een cheque van € 1.000,-. Dit bedrag schenkt Richard aan de Hartstichting.

De jury van de verkiezing had dit jaar de pittige taak te kiezen uit maar liefst 42 nominaties. Richard Ooms, Projectmanager IT bij Coöperatie VGZ te Arnhem, kreeg de meeste stemmen. Hij kreeg de prijs voor adequaat handelen en het redden van het leven van zijn naaste collega.

Vrijwilliger Hartstichting

In zijn vrije tijd is Richard als vrijwilliger actief voor de Hartstichting. Hij zet zich in voor de jaarlijkse huis-aan-huis collecte en maakt actief promotie voor reanimatiecursussen. Richard koos er dan ook voor de cheque van € 1.000,- aan de Hartstichting te schenken.

De Hartstichting is blij met mensen zoals Richard. Goede bedrijfshulpverleners zijn onmisbaar. Zij kunnen het verschil maken tussen leven en dood, bijvoorbeeld bij een hartstilstand. En dat sluit helemaal aan bij onze doelstelling dat minder mensen vroegtijdig overlijden aan een hartstilstand.

Van links naar rechts: Sylvester Bennema, Richard Ooms en Ernest van den Bemd.