08
augustus
2019
|
11:17
Europe/Amsterdam

Barbara Mulder in raad van toezicht Hartstichting

Prof. dr. B.J.M. (Barbara) Mulder, hoogleraar cardiologie in het Amsterdam UMC, treedt per 1 september toe tot de raad van toezicht van de Hartstichting. Zij volgt prof. dr. D.J. (Dirk Jan) van Veldhuisen op die per 5 juli volgens rooster is afgetreden. Binnen de raad van toezicht heeft zij de specialiteit ‘Wetenschap’.

Barbara Mulder is nauw betrokken bij onderzoek op het gebied van hart- en vaatziekten. Ook is zij toezichthouder bij de Nederlandse Hart Registratie en lid van de Raad van Advies bij de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie. Daarnaast is zij lid van het Centraal Medisch Tuchtcollege in Den Haag.

Floris Italianer, directeur Hartstichting: ‘Ik ben bijzonder verheugd dat onze raad van toezicht wordt versterkt met Barbara Mulder. Ik ken haar als een zeer toegewijd en gedreven wetenschapper en cardioloog en heb hoge verwachtingen van haar inbreng. Barbara’s onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen en man-vrouwverschillen daarbij is baanbrekend. Ze is een voorbeeld voor vrouwelijke academici op alle niveaus in hun carrière. Bovendien heeft Barbara Mulder, ook als voormalig voorzitter van de NVvC, grote ervaring in zorgverlening voor patiënten op alle niveaus.

‘Ik wil tegelijk prof. dr. Van Veldhuisen heel hartelijk danken. Hij heeft zich acht jaar lang voor de Hartstichting ingezet. Daarbij kon hij telkens het goede geluid inbrengen in de discussies binnen de raad van toezicht, vanuit zijn ervaring en achtergrond in het veld. Hij heeft zich fantastisch ingezet, en daar zijn wij hem allemaal zeer dankbaar voor.’

Prof. dr. Mulder over haar nieuwe stap: ‘Ik kijk uit naar een hele mooie tijd en samenwerking, waarin we nieuwe stappen gaan zetten om hart- en vaatziekten tegen te gaan.’