Home (voeding)

2018
30
april
2018
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) constateert vandaag dat er nog steeds teveel suiker en zout in voeding zit en adviseert de overheid om stappen te nemen om daadwerkelijk voortgang te boeken op het gebied van productverbetering...
Lees meer
12
april
2018
71% van de consumenten is voorstander van de invoering van een voedselkeuzelogo op de voorkant van levensmiddelen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Consumenten zijn bovendien het meest positief over voedselkeuzelogo’s die werken met verke...
Lees meer
15
januari
2018
Begeleiding van vrouwen met overgewicht en een kinderwens bij hun leefstijl heeft positieve gevolgen voor hart- en vaten. Dit blijkt uit de onderzoekonderzoeksresultaten van het AMC in Amsterdam en het UMCG in Groningen, die op 12 januari verschenen ...
Lees meer
2017
12
december
2017
De Hartstichting is een nieuwe campagne gestart: ‘Eengoedvoornemen.nl’. Met deze nieuwe campagne biedt de Hartstichting deelnemers een nieuwe manier om hun goede voornemens in 2018 te laten slagen. Deelnemers laten hun voornemen sponsoren en steunen ...
Lees meer
08
december
2017
Het aantal mensen met een hoge bloeddruk neemt wereldwijd toe. Onderzoek toont opnieuw aan dat het zogenaamde DASH-dieet bewezen effectief is en bloeddrukverlagend werkt. Het DASH-dieet is bedacht door de Amerikaanse professor Lawrence Appel en st...
Lees meer
Tags